De ‘eerste rit’ ging helemaal goed, zegt vestigingsdirecteur Bianca Akkerman opgetogen: “De leerlingen vonden het duidelijk erg spannend. Ze durfden aanvankelijk niks te zeggen, ze wilden niet als eerste naar voren komen voor het rollenspel dat bij een sollicitatietraining hoort. Maar ze ontdooiden snel. Toen een meisje stomtoevallig tíjdens de training het nieuws kreeg dat ze was aangenomen op het stagebedrijf van haar voorkeur, kon de ochtend niet meer stuk.”
De aanwezige professionals reageerden al even enthousiast. Bianca: “Sommigen vonden het best een ding om opeens een sollicitatietraining te geven aan een stel vmbo’ers. Maar na afloop hoorde ik dat iedereen het een superfijne ervaring vond. Ze genoten van de interactie, en het lukte hen goed om de kinderen mee te nemen in het verhaal.”

Sommigen vonden het best een ding om opeens een sollicitatietraining te geven. Maar na afloop hoorde ik dat iedereen het een superfijne ervaring vond.

19ee5a81
Bianca Akkerman, vestigingsdirecteur JINCTweet this

Gelijke kansen

Onder de trainers bevonden zich vijf werknemers van Vermilion Energy, onze founding partner in Friesland. Gerard Schut, die als VP European Operations betrokken was bij de totstandkoming van JINC Leeuwarden, juicht het van harte toe dat zijn medewerkers een ochtendje het kantoor inruilden voor de klas.
“Ik geloof in de proactieve aanpak van JINC, die alle jongeren een gelijke kans geeft arbeidsmarkt”, zegt hij. “We vinden het bovendien erg belangrijk om maatschappelijk actief te zijn in de gebieden waar we werken. Daarom wilden we erg graag aan de basis staan van JINC Leeuwarden. Ik ben er trots op dat wij nu ook de jongeren in het noorden van het land kennis kunnen laten maken met de JINC-projecten.”

Bedrijven zijn welkom!

De start van JINC Leeuwarden wordt verder mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit jaar zullen in elk geval 540 leerlingen uit Leeuwarden op Bliksemstage gaan. Er wordt bovendien hard gewerkt om een tweede reeks Sollicitatietrainingen te geven.

Wil je met je bedrijf meedoen? Neem dan vooral contact op met ons regiokantoor! Vestigingsdirecteur Bianca Akkerman is bereiken via bakkerman@jinc.nl of 058-760 01 32.