De bijdrage van 500.000 euro per jaar, toegezegd voor een periode van vijf jaar, is voor JINC van zeer groot belang. Met het geld kunnen we onze activiteiten niet alleen worden uitbreiden buiten de acht regio’s waar we op dit moment met onze projecten actief zijn; we kunnen er die expansie ook mee bestendigen. JINC oriënteert zich momenteel op uitbreiding richting Zaanstad, Heerlen en Tilburg.

De schenking aan JINC is mogelijk dankzij de 2,9 miljoen deelnemers die de Postcode Loterij telt; de helft van de prijs van elk lot gaat immers naar een goed doel. JINC is daarbij uiteraard niet de enige begunstigde. Tijdens het Goed Geld Gala, waar dit jaar Leonardo DiCaprio zijn opwachting heeft gemaakt, maakte de Postcode Loterij bekend dat zij dit jaar 357 miljoen euro schenken aan 112 goede doelen.

Bekijk ook eens onze benificiëntpagina op de website van de Nationale Postcode Loterij.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven.

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/ Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl.