“De wereld digitaliseert in rap tempo”, vertelt projectleider Eline Leo. “En dat is ook voor kinderen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand van groot belang. Ze moeten leren welke rol techniek speelt in hun dagelijks leven én ontdekken dat de IT-sector hen later heel veel kansen geeft op een baan.”

Vrijwilligers uit het bedrijfsleven kunnen kinderen als geen ander meenemen in de wereld van IT en werk. Zij fungeren echt als rolmodel.”

Eline Leo, projectleider Digitale VaarrdighedenTweet this

Om dat voor elkaar te krijgen, ontwikkelde Eline samen met stichting FutureNL een programma van vier lessen voor kinderen van de basisschool. De focus ligt daarbij op Computational Thinking, dus op het benaderen en oplossen van problemen met behulp van logica en computertechnologie. De jonge deelnemers leren daarbij, stapje voor stapje, veel over computertaal, algoritmes en automatiseren.

Doe mee!

Twee lessen worden gegeven door de docent, die  door JINC inhoudelijk op zijn taak wordt voorbereid. Tijdens de andere twee lessen komen er professionals naar de klas. Hun meerwaarde is groot, zegt Eline. “Zij kunnen als geen ander kinderen meenemen in de wereld van de IT en werk. Zij fungeren daardoor echt als rolmodel.”

Wil je vanaf schooljaar 2020-2021 meedoen met je school of als vrijwilliger uit het bedrijfsleven? Lees dan hier verder of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij snel contact met je op! Digitale Vaardigheden wordt gegeven in Amsterdam, Flevoland, Haaglanden, Leeuwarden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Interesse in Digitale Vaardigheden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.