Bij VodafoneZiggo vond gisteren de maandelijkse Experience Day plaats. Op verschillende locaties in het land werden ruim 150 kinderen verwelkomd voor een introductie in de techniek, waarbij onder meer kabelstrippen, programmeren en workshops uit Online Master op het programma stonden.

De wereld wordt steeds digitaler, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom is het essentieel dat we jongeren voorzien van de juiste digitale bagage.

Marieke Dekker, Directeur External Affairs VodafoneZiggoTweet this

Bij de organisatie van eerdere Experience Days, die maandelijks worden gehouden op verschillende kantoren in het land, werkten JINC en VodafoneZiggo al nauw samen. Dit leidde ertoe dat beide partijen besloten tot een landelijk partnerschap. Voorop daarbij staat de gedeelde overtuiging dat het van cruciaal belang is om jongeren al vroeg bekend te maken met technische vaardigheden en beroepen, waar veel werkgelegenheid in is. Leerlingen die hier affiniteit mee hebben, zullen daardoor sneller kiezen voor een vervolgopleiding in de techniek.

In de woorden van Marieke Dekker, Directeur External Affairs VodafoneZiggo: “De wereld wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom is het essentieel dat we jongeren voorzien van de juiste digitale bagage.”