Game Changer is een bijzondere onderneming van JINC: een mobiel team leert aan scholen in steden waar we geen vestigingen hebben hoe ze onze projecten kunnen uitvoeren. Op die manier kunnen we kinderen in heel Nederland bereiken.

Source: www.youtube.com

In Emmen sloeg de allereerste Sollicitatietraining, gegeven door professionals uit het bedrijfsleven, aan. In de woorden van de 15-jarige Finn: “Ik vond het grappig en denk dat ik er later ook iets aan heb,” Fijn om te horen! Voor hem, maar ook omdat het ons bevestigt in de overtuiging dat oefenen in solliciteren goed is voor het zelfvertrouwen van leerlingen, en dat het helpt bij het vinden van een goede bijbaan of stageplek.

Meerwaarde

Frank Dijks, teamleider mavo van het Carmelcollege, was eveneens te spreken over de training. “Niet iedereen krijgt van huis uit mee hoe je je op zo’n gesprek moeten voorbereiden. Dat jongeren nu in de klas kunnen oefenen, is daarom van grote meerwaarde. De leerlingen van deze groep moeten later dit jaar bovendien stage lopen, dus voor hen was het echt mega-interessant.”

Niet iedereen krijgt van huis uit mee hoe je je op zo’n gesprek moeten voorbereiden. Dat jongeren nu in de klas kunnen oefenen, is daarom van grote meerwaarde.

Emmen is overigens niet de eerste Game Changer-stad. Eerder was het team al actief in Alkmaar, Hoorn, Venlo, Bergen op Zoom en Gouda. Bovendien blijft het niet bij het geven van sollicitatietrainingen: de scholen gaan ook leren hoe ze Bliksemstages en Carrière Coach moeten opzetten.

Veel dank aan de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, dankzij wie we Game Changer konden opzetten.

Woon of werk je in Emmen, Alkmaar, Hoorn, Venlo, Bergen op Zoom of Gouda? En wil je graag kinderen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand helpen aan een goede start op de arbeidsmarkt? Meld je dan aan via onderstaand formulier! Eerst meer lezen? Dat kan hier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.