De achtste editie van JINC Baas van Morgen ziet er anders uit dan we gewend waren. Geen gezamenlijke ontbijtjes voor bazen en leerlingen om de dag mee af te trappen, geen feestelijke conferenties na afloop. Dertien van de vijftien vestigingen hebben het project, net als vorig jaar, bovendien naar juni verplaatst.

Maar wat er wél op stapel staat voor die derde donderdag in januari, is zeker iets om naar uit te kijken! Op 27 januari ontvangen achttien directeuren, politici en CEO’s uit Arnhem en twintig uit Kennemerland hun Baas van Morgen op kantoor. Uiteraard met inachtneming van alle regels, zullen zij leerlingen een dag op hun stoel laten zitten, en hen daarmee een ervaring geven die hun horizon verbreedt en kennis vergroot.

Source: www.youtube.com

Daarnaast maken een aantal Bazen van Vandaag en Bazen van Morgen uit de overige JINC-steden alvast digitaal kennis met elkaar. In Zuid-Limburg gaat het bijvoorbeeld om ruim twintig ontmoetingen. Directeuren uit het hele land sluiten bovendien aan bij een online inspiratiesessie, waarbij JINC-regiodirecteur en onderzoeker Jonna Wiersma alles vertelt over oorzaken van kansenongelijkheid onder kinderen en over wat we er tegen kunnen doen.

Zo blijft JINC Baas van Morgen levend, ook in deze gure coronawinter!

Meer lezen over de inhoud van dat project? Dat kan hier! Als je benieuwd bent wie er dit jaar meedoen, kan je hier verder lezen.