Concreet betekent dit dat de school (hr-)professionals uit het bedrijfsleven uitnodigde om een training te geven, ervoor zorgde dat deze vrijwilligers goed voorbereid voor de klas stonden en dat leerlingen alvast een sollicitatiebrief en cv hadden gemaakt. JINC was voor de zekerheid nog ter plaatse, maar eigenlijk was dat niet nodig: de training verliep gesmeerd.

Ik heb geleerd dat je je goed moet voorbereiden op welke vragen ze gaan stellen, en dat jijzelf ook vragen mag stellen.

Voor JINC was dit een spannend moment: het markeert een nieuwe fase in ons project Game Changer. Hierbij leren we scholen in steden waar we geen vestiging hebben, om onze projecten zelfstandig uit te voeren. Op die manier hopen we uiteindelijk álle kinderen te bereiken die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vragen stellen

De 48 vmbo’ers die vandaag dankzij de professionals de fijne kneepjes van het solliciteren ontdekten, zijn in elk geval een stapje dichter bij een goede bijbaan of stageplek. In de woorden van één van de leerlingen: “Ik heb geleerd dat je je goed moet voorbereiden op welke vragen ze gaan stellen, en dat jijzelf ook vragen mag stellen. En dat je best zenuwachtig mag zijn.”

Doe mee!

Woon of werk je in Alkmaar, Hoorn of Gouda en wil je ook iets doen voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Lees dan hier verder. Je kunt ook direct onderstaand formulier invullen, dan nemen wij contact met je op.

Interesse in Game Changer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
postcode-loterij-landelijk

Game Changer wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Nationale Postcode Loterij.