“Ik dacht dat een beveiliger alleen maar stond, maar bij zo’n baan komt veel meer kijken”, vatte een jonge deelnemer de ochtend samen. Een logische conclusie, want zijn Bliksemstage bevatte onder meer een introductie bedrijfshulpverlening, het geven van een signalement en het profileren van iemands gedrag.

Ik dacht dat een beveiliger alleen maar stond, maar bij zo’n baan komt veel meer kijken.

De leerling vervolgt: “Je moet heel goed kijken en namen, kleuren en andere opvallende dingen kunnen onthouden. En je moet mensen direct kunnen helpen als er iets is. Ik had nooit gedacht dat ik EHBO leuk zou vinden, maar ik denk nu echt dat het belangrijk is.”

In Den Haag gaan elk jaar ruim 2000 leerlingen per jaar op Bliksemstage. De afgelopen twee dagen was het de beurt aan verschillende afdelingen van de gemeente. De leerlingen, afkomstig uit de 2de klas vmbo basis en kader, maakten kennis met de werkzaamheden op de afdelingen DPZ backoffice/frontoffice, Technische Uitvoering, DPZ Redactie, Bibliotheek Loosduinen, CJG Ypenburg en Servicedesk Facilitair, Sociaal Wijkzorg Team, Havenbedrijf en Verkeerscentrale, CJG Centrum, Beveiliging en Serious Gaming. Deze dag organiseerden wij samen met ManpowerGroup.

Belangrijke keuze

Hiermee kregen ze een indruk van de werkzaamheden op de betreffende afdeling. Belangrijk, gelooft vestigingsdirecteur Hannah Wiegerinck. “Wie zien dat veel jongeren in wijken met sociaaleconomische achterstand het moeilijk vinden om te kiezen welke richting ze op willen als het gaat om werk. Als je niet weet wat voor beroepen er bestaan, is het lastig om een keuze te maken voor de toekomst. Daar doen we nu samen iets aan.”

Wil je ook jongeren helpen bij het betreden van de arbeidsmarkt? Kijk dan hier wat je met je bedrijf kunt doen!

 

EFRO-Liggend

EFRO ondersteunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…