In januari gingen meer dan 140 tweedejaars vmbo-leerlingen van het Haarlem College op Bliksemstage. Meestal gaan zij met het openbaar vervoer naar een Bliksemstage, maar met hoge uitzondering namen ze deze keer de taxi richting woningcorporatie Pré Wonen. Een docent van het Haarlem College legde de enerverende rit vast in een uitgebreid verhaal. In Kennemerland gaan voornamelijk basisschoolleerlingen op Bliksemstage, dan zijn pubers soms even wennen, maar uit het volgende verslag blijkt dat ook zij veel opsteken van een Bliksemstage: 

We zaten nog maar net in de auto toen de eerste vraag kwam:
Bent u een Marokkaan of een Turk. Dat kun je toch wel zien, hij is een Marokkaan.
Taxichauffeur: Klopt, ik ben een Marokkaan maar waar kun je dat aan zien?
Turken hebben een vierkante kop en Marokkanen een dunne kop. Bent u getrouwd?
Taxichauffeur: Ja ik ben getrouwd.
Moet uw vrouw een hoofddoek dragen en heeft u kinderen.
Taxichauffeur: mijn vrouw mag geen hoofddoek dragen want ik vind haar zonder veel mooier, ze heeft prachtig haar. En ik heb drie kinderen.
Hoe oud zijn uw kinderen, heeft u weleens problemen met uw kinderen, zijn ze leuk.
Taxichauffeur pakt z’n sleutelhanger met daaraan de foto van z’n kinderen.
Leerlingen: ja, het zijn leuke kinderen en kijk het meisje heeft net zulk haar als Hafsa. Allemaal van die kleine krulletjes, het lijken net snoertjes die gekruld zijn zoals je die vroeger zag aan apparaten.
Meneer woont u in een huis van de woningbouwvereniging en heeft u weleens klachten.
Taxichauffeur woont in een huis van de woningbouwvereniging en is tevreden. Vraagt dan wat ze allemaal geleerd hebben. Een prachtige samenvatting volgt: mensen aan de juiste woning helpen. Helpen als ze de huur niet kunnen betalen of hun leven verkeerd inrichten. Zorgen dat de huizen energiezuiniger worden. De huizen opknappen. Karweitjes voor de mensen doen zoals sloten repareren. Intussen rijden we door Haarlem Noord. Kijk: dat zijn allemaal huizen van woningbouwverenigingen. Hoe weet je dat. Sukkel, je had op moeten letten, dat zag je toch op de kaart van Haarlem.
Even later gegil: mevrouw, mevrouw, kijk daar die buizen huizen. De taxichauffeur maakt een klein omweggetje langs de glanzende (het lijkt wel ijzer!!) huizen die in een soort buisvorm zijn gebouwd. Hij vindt ze niet geweldig maar de leerlingen geven DE verklaring: dat doen ze omdat anders wijken zo saai worden en ze proberen mensen te lokken die wat anders willen want die geven vaak meer geld uit.
 
Het was een taxirit die vermoedelijk meer opleverde dan sommige lessen op school!!