“Vanaf onze eerste ontmoeting was ik onder de indruk van de leerlingen”, vertelt Shari van den Hout. Shari is coach voor het project Ondernemen doe je zo! en op woensdag 22 juni staat haar groepje, van het Visio Amsterdam, in de Grande Finale van het project. Samen met twee andere groepjes gaan zij in het hoofdkantoor van ABN AMRO strijden om de titel ‘ Beste Ondernemers in de Dop 2016’. “Ik ben super trots op ze!”

Spiegel voorgehouden

Niet alleen de leerlingen hebben veel geleerd tijdens het project, ook Shari. De leerlingen van Shari hebben een visuele beperking, een aantal van hen is blind, anderen slechtziend. “Het is zo bijzonder om te zien dat deze leerlingen zich niet laten leiden of tegenhouden door hun beperking. Ze hebben me een spiegel voorgehouden en geleerd dat het belangrijk is om te denken aan de dingen die je wél kan en vanuit die positieve gedachte te handelen.”

“Yes! Dit verdienen ze!”

Wat dacht je toen je hoorde dat jouw groepje bij de drie beste van Nederland hoort? “Yes! Te gek, dit verdienen ze!”.  Al bij de eerste bijeenkomst was Shari blij verrast met de leerlingen. “Het zijn pubers van 14 jaar dus ik had me voorbereid op niet al teveel enthousiasme.” Maar niets bleek minder waar, zo vertelt Shari. “Er was gelijk een ontzettend goede klik. Er werden over en weer grapjes gemaakt en ik kon merken aan de leerlingen dat ze gemotiveerd waren. Een paar van hen had al een heel duidelijk beeld van de toekomst.” Volgens Shari betekent het veel voor de leerlingen om in de finale te staan. “Deze nominatie geeft ze echt een boost voor de toekomst. Het is een mooie bevestiging voor de talenten en kwaliteiten die ze in zich hebben. Ik hoop dat ze heel trots zijn op zichzelf.“

We hebben iedereen nodig

Shari zag de leerlingen opbloeien in de bijeenkomsten. “Het was zo mooi om te zien dat onzekerheid plaatsmaakte voor trots. Een verlegen leerling die zich ontpopt tot creatief talent, super!” Shari liet de leerlingen zien dat ieders talent van grote waarde is. “We hebben iedereen nodig, niet alleen mensen met leiderschapskwaliteiten, maar juist ook mensen met een creatieve blik en organisatorische vaardigheden.”

Wat zou je nog tegen de leerlingen willen zeggen voor de finale? “Dat dit nog maar het begin is van al het moois dat ze te wachten staat! Ik geloof echt in jullie! Heel veel succes!”.