Deze ambitieuze dame heeft namelijk een duidelijke missie. Zij wil dat álle jongeren leren netwerken zodat zij zelf hun kans op werk kunnen vergroten. Maar hoe verklein je het gat tussen jongeren en het bedrijfsleven? Hoe zorg je ervoor dat bedrijven hun netwerk openstellen aan jongeren? Chaimae werkt vandaag als Baas van Morgen bij JINC aan een oplossing.

Kansen voor al het talent

Tekengebied 1jincweb

JINC Baas van Morgen

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren ruim 450 kinderen hoe het is om de baas te zijn.

Voor Chaimae is het niet vanzelfsprekend dat zij nu de baas is. Zij groeide op in Hillesluis in Rotterdam. De buurt staat bekend als een probleemwijk met veel criminaliteit. “Als je daar opgroeit, denken mensen al snel dat je dom en crimineel bent. De meisjes van mijn hockeyclub kregen meer kansen.” Chaimae is vastberaden om daar verandering in te brengen. Alle jongeren zouden dezelfde kansen op stage en werk moeten hebben. Chaimae ziet de oplossing in het netwerken.

Baas voor één dag

Vandaag staan Chaimae en 200 andere jongeren voor één dag aan het roer van een groot bedrijf als  Bazen van Morgen. Zij werken aan een vraagstuk, zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt en doen een waardevol contact op voor het leven. De jongeren die meedoen aan JINC Baas van Morgen groeien op in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Samen met het bedrijfsleven geeft JINC deze kinderen kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst.

Meer weten over Chaimae? Bekijk hier haar vlog:

Source: www.youtube.com

Blijf op de hoogte van JINC Baas van Morgen via Facebook en LinkedIn