“Zowel de kinderen als de volwassenen lopen met een big smile door het pand tijdens een Bliksemstage”, aldus Annelies Hermens, CR & Sustainability lead/Health Manager bij Capgemini. Capgemini is een van ’s werelds grootste leveranciers van consulting-, technologie- en outsourcingservices met ruim 130.000 medewerkers in 44 landen. Capgemini is sinds kort partner van JINC Utrecht en Amsterdam. Hoog tijd dus om kennis te maken. Waarom is Capgemini Partner geworden? En hoe is de eerste ervaring met de projecten van JINC? Annelies Hermens geeft antwoord.

Voor ieder wat wils
“Talentontwikkeling en opleiding vinden wij bij Capgemini heel belangrijk en daarom hebben we gekozen voor JINC. Het beleid van Capgemini sluit goed aan bij de doelstellingen van JINC. De projecten van JINC bieden onze medewerkers de mogelijkheid zich op allerlei verschillende manieren in te zetten voor de maatschappij. De een vindt het leuk om iets te doen met Ondernemen Doe je Zo! en de ander zet zich liever in voor het project Bliksemstage of Plannen Doe je Zo!”.

Vrijlaten en controle houden
Zelf doet Annelies ook mee. Ze begeleidde onlangs voor het eerst een groepje basisschoolleerlingen als Taalgids tijdens de TaalTrip ‘Geschiedenis’. Rondom het Amsterdam Museum leerde ze de kinderen allerlei nieuwe woorden zoals ‘De historie’ en ‘Ouderwets’. Niet alleen de kinderen leerden van alles tijdens de TaalTrip, ook Annelies:  “Het is belangrijk dat je ze de ruimte geeft om kind te zijn, maar anderzijds ook streng bent om ze bij de les te houden. Dat werkt heel anders dan bij volwassenen. Je merkt dat de spanningsboog van kinderen kort is en dat je daardoor een goede balans moet vinden in het vrijlaten en de controle houden.” In juli staat ook de eerste Sollicitatietraining als trainer op de planning. Wat gaat Annelies deze groep vmbo-leerlingen meegeven? “Ik vind het erg belangrijk om ze een aantal basiselementen bij te brengen zoals het geven van een hand en het aankijken van de persoon waarmee je praat. Daarnaast wil ik ze een gouden tip meegeven, maar daar ga ik nog even over nadenken! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”.