Vicdan - Baas van Morgen

16 jaar, MBO 1 Rotterdam

“Tijdens Baas van Morgen had ik samen met Souâd een call met mensen uit andere landen, waar ze ook van die hoge torens hebben. Souâd sprak met hen in het Engels, ik luisterde vooral. En ik hoorde zoveel dingen, ik dacht: wauw, wat is het moeilijk wat zij doet. Ik was echt onder de indruk. 

Souâd zei tegen me dat zij het ook niet allemaal in één keer kon. Dat zij van de ene baan naar de andere is gegroeid, en dat ze al die kennis beetje bij beetje heeft opgedaan. Dat gaf me een goed gevoel. Als zij op die manier ver kon komen, dan kan ik het ook. 

Ik herkende me in Souâd, vanaf het eerste moment. We maakten kennis via Teams, en aan het eind van het gesprek moesten we in een paar woorden op een blaadje zetten hoe we elkaar zagen. ‘Lief, mooi, zelfverzekerd’, schreef ik. Zij had dezelfde woorden gekozen! Ongelooflijk toch?  

Ik heb veel geleerd en ben naar huis gegaan met meer motivatie voor mijn toekomst. Ik voelde me blij en energiek.

Op de dag dat ik de baas mocht zijn van de Euromast, voelde ik die herkenning nog sterker. Souâd vertelde over haar leven, daardoor had ik het gevoel dat ik ook open kon zijn. Ik voelde dat ik haar kon vertrouwen.

Een heel mooi moment was toen ze me ‘s ochtends officieel vroeg: ‘wil je het stokje van me overnemen?’ Dat was… wauw, een sprookje. Ik wist wel dat ik niet écht de baas was, maar ik voelde me een speciaal persoon. Ik heb veel geleerd en ben naar huis gegaan met meer motivatie voor mijn toekomst. Ik voelde me blij en energiek.

Ik had al een mooi doel voor later, dat is niet ontstaan door deze dag. Maar ik geloof nu meer dat mijn plannen uitvoerbaar zijn. Niet in één keer misschien, maar stapje voor stapje. Mijn droom is een eigen fabriek, misschien in cosmetica. Souâd zei dat ze het ziet in mij. En ik mag haar om advies vragen, als ik dat ooit nodig heb. Dat is mijn ‘golden ticket’, waar ik zuinig op ben.“

Souâd El Hamdaoui - Baas van Vandaag

Directeur Euromast

“Vicdan is zo’n leuke, gedreven, ambitieuze meid. Om acht uur ‘s ochtends heb ik haar op school opgehaald, daarna gingen we een paar uur samen op pad. Dan leer je elkaar snel kennen. Vicdan heeft de ambitie om voor zichzelf te beginnen. Dus ik zei: hou me op de hoogte. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn nichtjes: vraag hulp als je vastloopt of twijfelt. Je hoeft het niet alleen te doen.  

Zelf groeide ik op met acht oudere broers en zussen, die me hielpen uitzoeken of ik links of rechts moest afslaan. Nu kan ik zelf zo’n rol vervullen, en dat doe ik graag. Soms is het genoeg om tien minuutjes met iemand te praten, waarna die persoon weer verder kan.  

Ik heb niet het gevoel dat ik een uitzondering ben, als vrouwelijke directeur met een niet-westerse achtergrond. Het is voor mij ook niet lastig geweest me te ontwikkelen, ik kreeg steun vanuit huis en had naast mijn studie bijbaantjes, die uitgroeiden tot grotere banen. Dat ging met vallen en opstaan, maar zo is dat voor de meeste mensen.

Ik heb niet het gevoel dat ik een uitzondering ben, als vrouwelijke directeur met een niet-westerse achtergrond.

Souâd El Hamdaoui (Euromast)

Zo’n tien jaar geleden, toen ik net directeur van de Euromast was, dacht een extern contact, meestal een oudere witte man, nog wel eens dat ik een meisje van sales of marketing was. Maar dat komt eigenlijk niet meer voor. Ik ben ouder nu, en iedereen in dit wereldje kent me. 

Dat ik geen last heb gehad van mijn sekse of achtergrond, betekent niet dat er geen probleem is. Ik denk dat goede en betaalbare kinderopvang cruciaal is. Vrouwen gaan meestal minder werken als er kinderen zijn, terwijl mannen voluit doorgaan. Geen wonder dat je die vaker terug ziet in de top. En al heb ik dat zelf niet ervaren, ik weet dat het voor mensen uit een niet-Nederlandse cultuur vaak moeilijker is om een baan te vinden. Dus het is goed om diversiteit op de agenda te zetten.” 

Over JINC Baas van Morgen

Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC Baas van Morgen biedt die kans een keer per jaar aan honderden leerlingen.

Het idee: we laten kinderen die opgroeien in gebieden met sociaaleconomische achterstand proeven aan beroepsmatig succes. Tijdens JINC Baas van Morgen worden ze thuis of op school opgehaald, meestal met de bedrijfsauto, waarna ze een dag op de stoel van een CEO, directeur of politicus mogen zitten. Ze schuiven aan bij vergaderingen, lunchen met de Baas van Vandaag en voeren onderzoek uit naar een bepaald vraagstuk.

Lees meer

Mock-up JINC magazine

Gelijke kansen centraal in magazine JINC Baas van Morgen

Op 10 juni 2021 zochten honderden deelnemers aan JINC Baas van Morgen naar manieren om te…