De kinderen, afkomstig van basisschool IKC Franciscus, waren daarvoor in het zwembad en bij 3 andere ondernemingen op Bliksemstage geweest. Daarbij ontdekten ze welke beroepen er allemaal bestaan en konden ze ervaren of dat werk bij hen past.

aaaac

De ochtend werd afgesloten met een zwempartij en patat. “Het was een heel leuke dag”, zei een van de leerlingen. “Nu weet ik dat ik later badjuffrouw wil worden.” Haar leraar: “Dit zwembad is bekend in Leeuwaren, het is bijzonder dat de leerlingen hier even achter de schermen mochten kijken. Sommigen van hen komen niet vaak de wijk uit, het is goed voor ze om dat wel te doen.”

Badjuffrouw

Tijdens de Week van Gelijke Kansen wil JINC, samen met haar partners van het Samenwerkingsverband Kansengelijkheid en Burgerschapsonderwijs (SKB), haar projecten in de spotlights zetten. Het doel: laten zien dat aanvullend onderwijs een sterk wapen is in de strijd tegen de kansenongelijkheid die tienduizenden kinderen in Nederland buitenspel zet.

Samen met onze SKB-partners zorgen wij voor goed aanvullend onderwijs. We vinden dat dat meer ondersteund moet worden door politici en beleidsmakers.”

“Het onderwijs alleen kan en hoeft dit probleem niet oplossen,” zegt JINC-directeur Tjeerd van Raalte, die vanochtend de aftrap verzorgde. “Voor echte kansengelijkheid is het belangrijk dat kinderen mentoren en professionele rolmodellen tot hun beschikking hebben, dat ze een netwerk opbouwen, ontdekken waar ze goed in zijn en hoe ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Samen met onze SKB-partners zorgen wij voor goed aanvullend onderwijs. En we vinden dat dat meer ondersteund moet worden door politici en beleidsmakers.”

De Week van Gelijke Kansen duurt van 1 tot 7 november. Tijdens die periode doen bijna 6.000 leerlingen van 8 tot 16 jaar mee aan 28 projecten. Meer weten? Lees hier verder: https://weekvangelijkekansen.nl/