Source: www.youtube.com

‘JINC Baas van Morgen’ is effectief. Verschillende kinderen hielden aan hun deelname een waardevol contact over met ‘hun’ CEO of gingen zelfs aan het werk bij het bedrijf. “Nadat Ike voor één dag de baas was bij TomTom hebben we hem een bijbaan aangeboden”, aldus Harold Goddijn (CEO TomTom). In 2015 organiseerde JINC de eerste editie van het bijzondere project waarbij honderd kinderen voor één dag de positie overnemen van verschillende CEO’s, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren van succesvolle bedrijven.

Aan de slag bij TomTom

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Tijdens JINC Baas van Morgen doen zij een contact voor het leven op en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt.

Ike stond in 2015 voor één dag aan het roer van TomTom en dat bracht hem veel moois, waaronder een bijbaan bij het toonaangevende bedrijf: “Ik heb altijd contact gehouden met mensen van TomTom en mocht nu de hele zomer, 18 uur per week, aan de slag op de IT-afdeling”, aldus Ike. Maar dat niet alleen, ook werd zijn interesse voor IT aangewakkerd en koos hij door zijn ervaringen bij TomTom bewust voor een vervolgopleiding in dit vakgebied na het behalen van zijn middelbare school diploma. “We staan in nauw contact met de school van Ike en hebben hem enorm zien groeien. Zijn cijfers werden steeds beter, hij slaagde voor zijn examen en we zijn dan ook erg trots dat hij drie maanden lang, iedere week bij ons op de werkvloer te vinden was. Het is ontzettend belangrijk dat talent de ruimte krijgt en dat kinderen die opgroeien met weinig rolmodellen kans krijgen op een succesvolle toekomst”, vertelt Harold Goddijn.

JINC Baas van Morgen

Met JINC Baas van Morgen willen JINC en alle deelnemende bedrijven, samen laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is. Onder anderen Gerrit Zalm (ABN AMRO), Daniel Ropers (bol.com), Wouter Kolk (Albert Heijn), Sander Dekker (Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap),  Jeannine Peek (Dell), Eberhard van der Laan (burgemeester Gemeente Amsterdam) en Herna Verhagen (PostNL) stonden in eerdere edities voor één dag hun stoel af aan een jonge ‘Baas van Morgen’. Op donderdag 26 januari 2017 organiseert JINC de derde editie van het evenement.