,,Toen ik mijn eerste sollicitatietraining gaf aan een groep vmbo’ers dacht ik: ‘appeltje-eitje’. Van origine ben ik namelijk lerares, en ook tijdens mijn carrière in het bedrijfsleven heb ik zoveel van dat soort gesprekken gevoerd.

Tijdens zo’n training ondervind je dat er echt verschillende belevingswerelden bestaan. Dat is goed. Het haalt je uit je bubbel.

José Brenninkmeijer, algemeen directeur ManpowerGroup NederlandTweet this

Maar het was niet zo eenvoudig als ik verwachtte. Tijdens zo’n training ondervind je dat er echt verschillende belevingswerelden bestaan. Dat is goed. Het haalt je uit je bubbel. En als bedrijf mag je best rekening houden met de verschillen die er in de samenleving bestaan. Sterker nog, daar moet je rekening mee houden.

Zo’n ervaring is niet alleen voor mij zinvol en fijn. Alle medewerkers van ManpowerGroup mogen activiteiten ontwikkelen waarvan ze denken: ‘hiermee kan ik de wereld een beetje mooier maken’, zolang het maar binnen onze strategie past.

Duwtje in de rug

JINC maakt het voor ons heel toegankelijk. Het geven van een training is een mooie, makkelijke manier om mensen te raken, om werknemers van straks nu alvast een duwtje in de rug te geven. Geen wonder dat er binnen onze organisatie veel enthousiasme voor is.

Wat ik ook onwijs leuk vind, is dat je zo’n sollicitatietraining geeft met andere mensen uit het bedrijfsleven. Tijdens de koffie klets je wat, je wisselt ervaringen uit. Soms nodigen we ook klanten uit om samen een training te geven. Na afloop heb je dan iets kunnen meegeven aan kinderen, snap je elkaars manier van denken beter en deel je een prettige gezamenlijke ervaring. Daar wordt iedereen beter van.”

Lees hier wat jij kan doen om ook jongeren te laten groeien.