Leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden via Stadsnetwerk Taal en Huiswerk gekoppeld aan vrijwilligers, die hen helpen bij de voortgang van het schoolwerk en meedenken over de problemen waar de jongeren tegenaan lopen. En omdat JINC veel ervaring heeft in het bij elkaar brengen van die twee partijen, kunnen we ons echt nuttig maken.

Wat we doen? We zorgen ervoor dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar komen én we bereiden hen inhoudelijk voor op de klus. Tijdens de training, die non-profitorganisatie Taal Doet Meer ontwikkelde, komen onderwerpen aan bod als coaching, interculturele communicatie en hoe je als volwassene aansluiting kunt vinden bij de belevingswereld van jongeren. Gelukkig hebben JINC’ers hier kaas van gegeten!

Doe mee! 

Inmiddels hebben we onze eerste partners benaderd, met positieve reacties als gevolg. Het is duidelijk dat deze bedrijven, net als wijzelf, veel zin hebben om weer aan de slag te gaan met een project. Fijn om de Utrechtse leerlingen zo heel concreet te kunnen helpen en ondersteunen!

We kunnen daarnaast nog goed mensen gebruiken. Dus woon je in (de buurt van) Utrecht en heb je interesse om als vrijwilliger deel te nemen aan dit project? Stuur dan een mail naar utrecht@jinc.nl.